Tietoa henkilöstä Foster

Ekonomisti, kasvatustieteilijä, kouluttaja, puhuja,

PROFIILIN YHTEENVETO

 Foster Ofosu on taloustieteilijä, jolla on yli 25 vuoden kokemus kansainvälisen liiketoiminnan ja innovaatioiden johtamisen tutkimisesta, opettamisesta ja harjoittamisesta. Hän on innovaatioiden ja teknologian ohjaaja, jolla on yrittäjyysvaitoja ja koulutusta ja joka tukee luovia aloitteita organisaatioissa ja niiden ulkopuolella. Fosterilla on kyltymätön intohimo innovaatiokyvyn ja yrittäjyyden kehittämiseksi Afrikassa erityisesti nuorten keskuudessa.

Kouluttajana ja kouluttajana Fosterilla on syvällinen sähköisen oppimisen asiantuntemus ja käytäntö sekä yritys- että korkeakouluissa. Hän kehitti kansainvälisen liiketoiminnan kandidaatin tutkinnon Turun ammattikorkeakoulu, jossa hän työskenteli myös kansainvälisen liiketoiminnan vanhempana luennoitsijana 13 vuotta. Hän oli osa tiimiä, joka kehitti maailmanlaajuisen innovaationhallinnan maisteriohjelman Turun kauppakorkeakoulu missä hän luennoi myös kansainvälisessä liiketoiminnassa ja innovaatioiden johtamisessa. Hän oli myös Itävallan WWEDU Worldwide Educationin johtaja Afrikassa ja Pohjois-Euroopassa. Hän oli myös vanhempi lehtori Ghana Management and Public Administration -instituutti, osana tiimiä, joka johti globaalin kehityksen oppimisverkoston (GDLN) etäopiskelukeskusta. 

Foster on tällä hetkellä tiedon, innovaatioiden ja valmiuksien kehittämisen asiantuntija Afrikan kehityspankki, jossa hän on johtanut tieto- ja viestintätekniikan ja digitaalisten työkalujen integroimista Afrikan valmiuksien kehittämiseen.  Hänet nimettiin 100 parhaan afrikkalaisen verkko-oppijan liikkeen ja ravistajan joukkoon vuonna 2018. Foster toimii hallituksen jäsenenä Kansainvälinen merkkien ja valtakirjojen neuvosto. Foster on intohimoisesti koulutuksen kansainvälistymisestä, roolistaan Turun ammattikorkeakoulussa, projektiyhteistyön luomisessa sekä opiskelijoiden ja tiedekunnan vaihto-ohjelmissa. Vuonna 2002 hän toimi asiantuntijaneuvojana vuoden 2007 tutkimusohjelmassa Englanti-kieli-opetettu Euroopan korkeakoulututkinto - ohjelmat Euroopan akateeminen yhteistyö (ACA). Foster oli perustajajäsen neljässä luennoitsijassa Suomessa, joka perusti Suomen kansainvälisten ohjelmien verkoston (FINNIPS), joka on edelleen olemassa ja joka edistää suomalaisen koulutuksen kansainvälistymistä.

Suomessa Foster johti ensimmäistä Suomen biotekniikkateollisuuden kaupallistamisen tutkimus, joka johti SLP Innovations -konsultointiyrityksen perustamiseen, joka tarjoaa kansainvälistymispalveluja biotekniikkayrityksille. Hän tarjosi myös neuvontapalveluja useille pienille ja keskisuurille yrityksille ICT- ja biotekniikkateollisuudessa. 

Foster on myös perustaja  Idea2Market Africa, aloite, joka auttaa kehittämään, ottamaan käyttöön ja levittämään afrikkalaisia innovaatioita parantamalla innovaattoreiden ja yrittäjien kykyä maksimoida teknologiansa, tuotteidensa ja palveluidensa arvo. Tällä hetkellä Idea2Market toteuttaa yhteistyössä useiden strategisten kumppaneiden kanssa InnovACTION, COVID-19: n jälkeinen innovaatiovalmiusohjelma Afrikalle.

 

 

 

Innovaatiopaketti

Tieto ja kokemus auttavat meitä vain ymmärtämään muuttuvaa menneisyyttä. Mielikuvituksen voima innostaa meitä luomaan halutun tulevaisuuden

Tutkimuskohteet

  • Innovaatiot ja teknologian hallinta
  • Yritysten kansainvälistyminen
  • Innovatiivisten valmiuksien kehittäminen

Valitut julkaisut

Ota yhteyttä minuun

fi
en_GB fr_FR fi